1 jó cél, 2×2 óra, 23 csodálatos művész – Ilyen volt a jótékonysági musical és operett gála Tomika gyógyulásáért

Galó Tamás Dominik egy 5 éves kisfiú, aki már 4,5 éve küzd az SMA1 betegséggel. Jelenleg nyelési problémái miatt életveszélyben van, ezért szükséges, hogy minél előbb összegyűljön számára a 760 millió Ft-os Zolgensma gyógyszer ára. Ha többet szeretnél megtudni róla, a civil jótékonysági licit oldalán is tájékozódhatsz: https://www.facebook.com/groups/2108715066091720

A szervezők időt és energiát nem kímélve nagyszabású zenés jótékonysági gálát hirdettek meg, ahol végül 23 művész szórakoztatta a résztvevőket kétszer két órában. Tombolával és sütivásárral is készültek, családias hangulat fogadta az érkező nézőket.

A délutáni műsor előadói: Csengeri Attila, Mahó Andrea, Kardffy Aisha, Kerényi Miklós Máté, Vágó Zsuzsi, Mészáros Árpád Zsolt, Bogdán Viktória, Szemenyei János, Széles Flóra, Imre Roland, Magyar Szilvia, Laki Péter, Siménfalvy Ágota, Horváth Dániel, Kékkovács Mara

Az esti szereplők: Lévai Enikő, Szerémy Dániel, Grubits Blanka, Hoffmann Richárd, Bogdán Viktória, Homonnay Zsolt, Magyar Szilvia, Erndt Frencise, Szerényi László, Maros Bernadett

Sok-sok ismert dal hangzott el, ugyanakkor néhány újdonságként hatott számomra, mint amilyen például az Amigos Para Siempre Csengeri Attila és Mahó Andrea, illetve a Kérlek ne küldj esőt (Funny Girl) Marosi Bernadett előadásában.

Több nagyszerű duett hangzott fel a délután és az este folyamán. Kedvenceim ezek közül a Csengeri Attila és Magyar Szilvia által előadott Time to Say Goodbye, a Bogdán Viktória és Vágó Zsuzsitól halott Már ismerem őt, Vágó Zsuzsi és MÁZStól az Ez most más, illetve Bogdán Viktória és Imre Roland előadásában a Mint két gálya.

A duettek mellett érzelmes szólódalok is felcsendültek. Ilyen volt pl. Széles Flóra Változtam c. éneke a Szépség és a Szörnyetegből, Imre Rolandtól egy híres Máté Péter-dal, az Ő, Szerényi Lászlótól pedig a Most élsz. Grubits Blanka a Valahol Európában c. musical híres melankolikus dalát, a Talánt adta elő.

Az első részben a legemlékezetesebb dal számomra a Holnap hídja volt Széles Flóra, Imre Roland, Vágó Zsuzsi és Mészáros Árpád Zsolt szereplésével. Bár élőben (még) sajnos sosem láttam a Rudolf c. musicalt, ez a dal régóta nagy kedvencem és örülök, hogy a fent említett remek színészek által élőben is meghallgathattam.

Az esti műsor legkatartikusabb emléke számomra a Nella Fantasia c. csodálatos dal Magyar Szilvia előadásában. Számomra ez egyszerre volt flow-és katarzisélmény is. Potyogtak a könnyeim és nem akartam, hogy véget érjen a zene.

A musical műfaj – az operettel ellentétben – nagy kedvencem, ezért sem véletlen, hogy a gála operetteket bemutató részéről eddig még nem esett szó. Nem hagyhatom azonban említés nélkül, hogy a leghíresebb operett-slágerek hallhatók voltak és különösen a második részben még engem is kifejezetten szórakoztattak.

Hihetetlenül jól éreztem magam. Zenés színház kedvelőként egy ilyen jótékonysági gálakoncerten részt venni még nagyobb élmény. Felemelő érzés tudni, hogy ez a sok színművész ingyen vállalta a fellépést, jobbnál jobb dalokat énekelve a lelkes közönségének egy nemes célért: hogy Galó Tamás Dominik meggyógyuljon!

Szólj hozzá!